top of page

Onze club: TCP

5 sportieve gezinnen


Tennisclub Pajottenland – kortweg TCP – werd op 23 april 1972 opgericht door 5 sportieve gezinnen uit Schepdaal. Het uitgangspunt: een goed evenwicht tussen sfeer en sportieve prestaties en de nadruk op jeugd en familie. Intussen tennissen we al 40 jaar aan de Kouterstraat. En de spirit is nog niet veranderd. TCP is en blijft een gezellige club voor jong en oud  waar je in een ongedwongen sfeer een balletje komt slaan en bij pot en pint nakaart in het clubhuis of op het terras.

 

Jeugd


De jeugd heeft altijd centraal gestaan in de verschillende bestuursploegen van TCP.  Zo waren we 10 jaar geleden een van de eerste clubs uit de regio die startte met vakantiestages voor de jeugd. In 1982 had TC Pajottenland met Elke Pessemier de eerste Bormankampioene ooit in het gewest. En in 1979 al stond TCP mee aan de wieg van de oprichting van het gewest Vlaams-Brabant binnen de VTV.

Uniek karakter

 

Onze club ligt in een prachtig stukje natuur. In 1994 konden de leden de infrastructuur op de 1 ha grote recreatiezone aankopen. Door die financiële en juridische zelfstandigheid ademt de club nog altijd haar bijzondere Pajotse en Vlaamse karakter. Met 4 openluchtterreinen in gemalen baksteen zonder overdekking is TCP bovendien een echte zomerclub. De club na de winter zien ontwaken, geeft haar een unieke charme.

De Chalet

2019 was een bijzonder jaar. We bouwden een nieuw clubhuis waarin we de warmte van de 'oude chalet' hebben bewaard. Het nieuwe TCP-clubhuis werd feestelijk geopend op 4 mei samen met alle sponsors en leden. Bedankt aan de leden en de sponsors die dit mee mogelijk maakten! 

bottom of page